Logga in LENDO

5.0
 • Ansöka om lån
 • Vänta på svaret
 • Få pengar
Lånevillkor i LENDO
Lånebelopp från 10000 till 1000000 kr
Effektiv ränta från 2.95 till 29.95%
Lånperiod från 365 till 5475 dagar
Ålder, åren från 18 år
Alternativ för ansökan Bankkonto
Alternativ för återbetalning , Bankkonto
Behandlingstid Oftast får du svar inom 1 minut
Återbetalningstid 24 timmar
Öppettider Dag och natt

Innehåll

LENDO: betyg

Ansökning
Ränta & avgifter
Utbetalning
Kundtjänst

Totalbetyg
0 av 5

Lendo företagsöversikt

Det här är ett företag som funnits sedan 2007 och som hjälper dig att hitta det bästa lånet för dig och dina behov. Detta gör de genom att jämföra olika sorters låneerbjudanden och sedan erbjuda dig det med bäst ränta och villkor. De är en av Sveriges ledande företag inom branschen och har hjälpt hundratusentals hitta de bästa lånen för just dem och har blivit en av de stora veteranerna inom låneerbjudanden, vilket alltid är ett gott tecken.

Så fungerar Lendo SE

De är otroligt enkelt och kan erbjuda dig lån mellan 5 000 – 500 000 kronor med löptider på allt mellan 1 till 15 år. För större lån framförallt så är det ännu viktigare med bra räntor eftersom du kan spara in en hel del pengar i det långa loppet. Lendo bolån är bland annat något man kan använda dem för, men det finns även Lendo billån för den som behöver det, eller standard blancolån om man är ute efter detta.

Vem kan använda Lendo lån?

Det är inte jättehöga krav för att få ett Lendo privatlån och de flesta som det är aktuellt med ett lån för kommer ha möjligheten att använda sig utav deras tjänst. Bland de olika kraven hittar du:

 • Du måste vara minst 18.
 • Du måste vara folkbokförd i Sverige.
 • Du måste ha en årsinkomst på minst 100 000 kronor.
 • Inkomst från arbete, pension, extraanställning, vikariat eller dylikt.
 • Inga skulder hos kronofogden sedan 6 månader.

Det är dock värt att nämna att kraven blir högre för större lån. För lån på över 30 000 kronor måste du ha minst 120 000 kronor i årsinkomst bland annat.

Hur ansöker man om ett Lendo lån?

Att ansöka om ett Lendo privatlån är otroligt enkelt och tar inte många minuter alls. Allt du behöver göra till att börja med är att fylla i formuläret på deras sida och verifiera dig genom e-legitimation, BankID. När du skickat in ansökan till dem, se erbjudanden du får inom en minut eller två. Det är dock rekommenderat att du väntar ett dygn tills alla erbjudanden har kommit in.

Personligt konto och funktioner via Lendo mina sidor

Eftersom du endast ansöker om ett lån genom Lendo så slipper du oroa dig för kontoinloggning och dylikt. Under ansökningsprocessen så använder du BankID för att sköta allt, så du går in hos Lendo, logga in och sedan är det klart.

Utbetalningar

Utbetalningar sker relativt snabbt genom Lendo privatlån. Du ansöker dock endast genom dem vilket innebär att de inte riktigt kan svara på när man får pengarna, eftersom det beror på själva låneinstitutet. Genom Lendo bank bör det dock ta som mest en vecka eller två för att få igenom det hela så att du kan komma igång.

Omdömen om dem

Lendo billån och privatlån är väldigt smidiga och det har också gjort dem väldigt populära bland kunderna. Kunder vittnar bland annat om snabba svar, tydlig information och bra lånemöjligheter. Eftersom olika erbjudanden pressas mot varandra så får många också mycket bättre räntor än de hade fått vid en egen ansökan hos varje enskilt företag.

För- och nackdelar

Det finns en mängd fördelar med dem, vilket gör det enkelt att använda dem utan att man behöver oroa sig. Bland annat så får du tillgång till:

 • Snabba lånesvar på bara ett par minuter.
 • Du kan låna upp till 600 000 kronor.
 • Endast en kreditundersökning genom UC utförs.
 • Lån jämförs mellan trettio olika finansinstitut.
 • Inga avgifter eller kostnader.

Det finns inte mycket när det gäller nackdelar, men en del kunder gillar inte riktigt att:

 • De inte erbjuder en egen Lendo bank.

Att de inte erbjuder egna lån är dock inte konstigt, då de endast jämför mellan olika låneerbjudanden. Det ser inte heller ut som att de kommer erbjuda några egna Lendo privatlån inom en nära framtid.

Lendo kontaktinformation

Det är också väldigt enkelt att få Lendo kontakt ifall man behöver ställa några frågor eller om några problem har dykt upp. Du kan bland annat ringa dem på 0771 – 13 13 10. Det går även att mejla dem eller kontakta dem direkt på hemsidan.

De har öppet alla dagar i veckan, vilket underlättar. Men däremot skiljer sig öppettiderna en del mellan de olika dagarna. Måndag till torsdag så har de öppet mellan 08:00 och 20:00. Fredagar är det 09:00 till 17:00. Helger så har de öppet mellan 10:00 och 14:00. Så det är lätt att få tag i dem oavsett vilken dag det gäller och det finns flera olika sätt att kontakta dem på, vilket är extra smidigt då man kan köra med det man själv föredrar.

Frekvent förekommande frågor om Lendo

📌 Går det fort att få min ansökan behandlad och utbetald?

Lendo kundtjänst och handläggare arbetar alltid snabbt för att du ska få ditt lån behandlat fort. När du gör din ansökan får du ofta svar på den direkt på din skärm. I vissa fall behöver en handläggare dock titta över den och be dig skicka in ett bevis på din inkomst. Då får du besked inom ett par timmar. Efter godkännande kommer ditt lån inom högst en dag på ett ungefär.

📌 Är det smart att ta ett lån hos Lendo och vilken ränta kommer jag att få?

Din Lendo ränta sätts individuellt. Detta betyder att den anpassas beroende på din unika och personliga situation och vilken "risk" du innebär för en långivare vad gäller att kunna återbetala ditt lån. Du kan med andra ord räkna med en bra ränta om du sköter dig och en sämre ränta om du tidigare haft problem med att sköta dina lån. Tänk på att ett lån alltid innebär ett åtagande och det är smart att tänka efter före. Lendo bra eller dåligt är en viktig fråga att ställa sig här och svaret är bra. Det finns många nöjda kunder som aldrig skulle kunna tänka sig låna på annan plats än detta för rätt smidighet.

📌 Hur får jag kontakt med kundsupport för Lendo?

Lendo kundtjänst finns alltid redo att hjälpa dig om du har undringar om ditt lån eller allmänna frågor om exempelvis företagslån. Du kan nå dem på 0771-131310 fram till 20 varje veckodag och till 17 på lördagar samt 14 på söndagar. Det går också fint att e-maila dem på kundservice@lendo.se. En del frågor går också att få svar på via chatten om du loggar in på ditt konto.

📌 Kommer lånet hos Lendo att påverka min kreditvärdighet?

Vare sig du vill satsa på Lendo samla lån eller behöver en annan typ av lån så kommer långivaren att ta en kreditupplysning på dig. Detta sker för allas trygghet så att du inte lånar mer än du har råd med och långivaren inte lånar ut till dig som inte kan återbetala lånet. Upplysningen registreras dock inte vilket betyder att ingen annan än du och långivaren kan se att lånet har tagits. Det påverkar med andra ord inte din kreditvärdighet.

📌 Hur ser processen ut om jag inte kan betala tillbaka lånet?

Om du har svårigheter att betala tillbaka ditt lån ska du alltid kontakta kundtjänst direkt. De kan se om de kan hjälpa dig att sätta upp en plan för hur du ska kunna uppfylla ditt åtagande. Du får alltid en förseningsavgift om du blir sen och din Lendo ränta blir högre då det tar längre tid att återbetala ditt lån. Du kan alltid följa hur ditt lån utvecklas för att få bättre koll på det hela vid sena betalningar.

Kontakter av företaget LENDO
Officiell webbplats inbox.lendo.se
Telefonnummer 0771-13 13 10

Omdömen om LENDO 3

5,0
3 recensioner
Skriv ett omdöme

Min absoluta favorit när det kommer till lån är definitivt Lendo. Konto går snabbt att skapa, du får oftast svar inom en minut och kan börja betala tillbaks redan efter 24 timmar vilket passar mig perfekt då jag ofta får oförutsedda utgifter som måste betalas omgående. Den effektiva räntan är även riktigt låg vid snabb återbetalning vilket såklart uppskattas.

Väldigt enkelt att använda och de gjorde det mesta av grovgörat åt mig. Skönt att slippa ringa runt och kolla på en massa lån, blir bara snurrigt för en. Det var också enkelt att kolla in hur mina erbjudanden såg ut direkt genom att gå till sajten hos Lendo, logga in och sedan se över hur allting såg ut kring min ansökan.

Lendo gjorde det extremt enkelt för mig att se över mina lån och få det lite billigare varje månad. Genom Lendo mina sidor så blev det också grymt enkelt att hålla koll på allting, vilket alltid är bra för när jag ska kolla över budgeten och se att allting stämmer på mitt lån hos dem och de betalningar som jag gör.

Ny recension

Handlingstid
Obligatorisk fyll i
Namn
Obligatorisk fyll i
E-mail
Publiceras inte på hemsidan
Obligatorisk fyll i
Ditt omdöme
Obligatorisk fyll i
Obligatorisk fyll i
 

Liknande långivare

Lånebelopp
100 tusentals kr
Lånperiod
365... 2160 dagar
Effektiv ränta
27,35...45,71 %
Lånebelopp
50 tusentals kr
Lånperiod
360... 2400 dagar
Effektiv ränta
10,53...46,40 %
Lånebelopp
20 tusentals kr
Lånperiod
30... 360 dagar
Effektiv ränta
39,30...56,73 %
Lånebelopp
40 tusentals kr
Lånperiod
365... 1800 dagar
Effektiv ränta
23,00...46,40 %
Lånebelopp
600 tusentals kr
Lånperiod
365... 5475 dagar
Effektiv ränta
2,95...24,00 %