Billån

  • Direkt på kontot
  • Låg ränta
  • 24/7
Filter
Rensa filter
kr
dagar
Lånebelopp
600 tusentals kr
Lånperiod
365... 5475 dagar
Effektiv ränta
5,14...17,65 %
Lånebelopp
100 tusentals kr
Lånperiod
365... 2160 dagar
Effektiv ränta
27,35...45,71 %
Lånebelopp
600 tusentals kr
Lånperiod
365... 5475 dagar
Effektiv ränta
2,95...24,00 %
Lånebelopp
500 tusentals kr
Lånperiod
30... 540 dagar
Effektiv ränta
0,00...29,90 %
Bästa billån - jämför
Långivare billånAdvisaLendoAXO Finance
Billån utan kontantinsats Ja! Ja! Ja!
Belopp 600.000kr 600.000kr 600.000kr
Ränta 2,95% – 29,50% 2,95% – 25,74% 2,95% – 24,00%

Vad är ett billån?

En bil kostar ofta mycket pengar och de flesta väljer att teckna ett förmånligt lån för att finansiera sitt bilköp. För att teckna ett fördelaktigt billån är det viktigt att jämföra villkoren hos de företag som erbjuder billån. Vår jämförelsesite hjälper dig hitta billån till bra ränta.

Att jämföra de bästa billånen

När man står inför ett större köp som att investera i en ny bil är det viktigt att hålla kostnaderna så låga som möjligt. Ett utmärkt sätt att spara pengar är att välja en långivare som erbjuder det bästa billånet till de bästa villkoren. När man tecknar ett lån på flera hundra tusen kronor kan ett fåtal procentenheter innebära tusentals kronor i räntebesparingar. Vi rekommenderar att du använder vår tjänst där du helt kostnadsfritt kan jämföra mellan olika långivare för att se vem som erbjuder den lägsta räntan just nu. Sedan klickar du dig vidare till den du vill låna pengar från och ansöker om ditt lån.

Billån utan kontantinsats

Till skillnad från när man köper en bostad krävs det oftast ingen kontantinsats när man tecknar billån. Du kan med andra ord låna hela beloppet till bilinköpet direkt från långivaren, utan att behöva lägga ut några pengar själv. Det finns billiga billån där ute som är till stor hjälp vid bilköpet.

Hur kalkylerar jag mitt billån?

För att bilda sig en uppfattning om hur mycket lånet kommer kosta är det bra att upprätta en kalkyl för billånet. Börja med att hitta det bästa priset på bilen du vill köpa. Sedan ser du över din egen ekonomiska situation. Behöver du låna hela beloppet till bilinköpet eller endast en del av det? Ju mindre du lånar, desto mindre betalar du i ränta och avbetalningstiden blir dessutom kortare med lägre månadsbetalningar. Sedan jämför billån mellan olika långivare och använder tjänsten för att beräkna din uppskattade månadskostnad. Om du känner dig nöjd med kostnaden och villkoren är det fritt fram att teckna ditt billån.

Ska jag teckna billån eller privatlån?

Det är ingen större skillnad mellan billån och privatlån. Skillnaden kan vara att vissa biltillverkare samarbetar med kreditinstituten och kan därför erbjuda förmånligare villkor om du köper en bil från just den tillverkaren. Det lönar sig därför att jämföra prisbilden mellan att ta billån och privatlån, för att ta reda på var du hittar du bästa villkoren.

Vilka villkor måste jag uppfylla för att teckna billån?

Alla långivare har ett antal villkor som måste uppfyllas för att bli godkänd som låntagare. Vid större lån som billån är kraven högre än om man exempelvis tecknar ett mindre sms-lån. De exakta kraven skiljer sig åt mellan olika leverantörer och baseras utifrån lånets storlek, avbetalningstid och dina personliga förutsättingar. I regel gäller dock att du måste vara myndig, ha en fast inkomst och att du passerar långivarens kreditkontroll. Betalningsanmärkning eller skuld till kronofogden godkänns i regel inte när man lånar stora lån som billån.

Hur återbetalar man ett billån

Ett billån återbetalas alltid månadsvis. I månadsbeloppet ingår avbetalning på själva lånet samt räntor och eventuella avgifter. De flesta långivare erbjuder smidig avbetalning via autogiro. Man kan även få en vanlig faktura hem i brevlådan eller skickad som e-post.

Vad är för- och nackdelarna med billån?

Fördelarna med att teckna ett billån är att du kan köpa din drömbil utan att behöva betala hela summan kontant. Idag finns det bra tjänster där du helt kostnadsfritt kan jämföra villkoren mellan olika billån för att hitta det som passar dig och dina förutsättningar bäst. Nackdelarna är att kostnaderna kan dra iväg om du lånar extremt stora belopp över lång tid. Det kan i slutändan innebära att du betalar ett betydligt högre pris för din bil än vad den var värd vid köptillfället.

Billån FAQ - Frågor & Svar

📌 Vem erbjuder billigast billån?

Letar du efter billiga billån är det bäst att du vänder dig till en låneförmedlare och det enklaste sättet är att göra detta online. Då kan de hjälpa dig att hitta och jämföra olika lån åt dig och ta fram det bästa lånet med den bästa räntan. Idag kan hemsidor som Advisa och Thorn göra detta åt dig och ta fram det bästa billånet till dig och din bil.

📌 Vad betyder restvärde vid billån?

Skulle du ansöka om ett billån som har restvärde så lånar du helt enkelt en mindre summa för att sedan sälja vidare din bil i framtiden. Din långivare kommer ge ett uppskattat pris för vad bilens värde kommer ligga på efter bestämt antal år och kan vara ett bra val för de personer som gärna vill byta bil titt som tätt. Se dock till att alltid läsa igenom det kontrakt som bestäms mellan dig och långivaren.

📌 Hur påverkar ett billån mitt huslån?

Ett billån påverkar inte direkt ett huslån om du redan fått det godkänt. Ditt huslån kan bli nekat om du har flera olika lån från långivare, men ett billån ska inte påverka din ansökan på ett huslån. Du kan alltid kontakta långivaren eller banken som du lånar ifrån och prata med kundtjänsten om du har några frågor gällande huslånet och hur andra lån påverkar dina nuvarande lån.

📌 Hur räknar man ränta på billån?

Det finns kalkylatorer online som kan räkna ut din ränta, men en enkel formel är att gångra ihop räntesatsen med lånebeloppet och summan blir sedan din räntekostnad. Vill du hitta ett billån med så låg ränta som möjligt är det bäst att jämföra olika banker och långivare med varandra, för att därefter ta det lån med bäst effektiv ränta. Idag kan du även få hjälp av låneförmedlaren eller långivaren om du önskar räkna ut den slutgiltiga räntan på ditt billån. Tänk på att det är den effektiva räntan som är det totala belopp för ditt billån, då det är alla avgifter och räntor ihopräknade till en slutsumma.

📌 Vad betyder effektiv ränta på ett billån?

När du ansöker om ett bolån så kommer du betala ränta, amortering och andra kostnader på ditt lån. Den effektiva räntan är den summa där alla dessa avgifter är ihopräknade och således den totala kostnaden på ditt billån, med alla kostnader inräknade i räntan. Det är alltså denna summa som du kommer betala för ditt billån.