Logga in BRIXO

4.8
  • Ansöka om lån
  • Vänta på svaret
  • Få pengar
Lånevillkor i BRIXO
Lånebelopp från 5000 till 30000 kr
Effektiv ränta från 29.95 till 39.48%
Lånperiod från 360 till 1080 dagar
Ålder, åren från 18 år
Alternativ för ansökan Bankkonto
Alternativ för återbetalning , Bankkonto
Öppettider Dag och natt
Förlängning Ja

Innehåll

BRIXO: betyg

Ansökning
Ränta & avgifter
Utbetalning
Kundtjänst

Totalbetyg
0 av 5

Brixo som bolag och deras historia

Aktiebolaget Brixo AB startades år 2014 och är inte noterat på börsen, bolaget är privatägt och sedan maj 2017 registrerat i Momsregistret. Bolaget är också F-skatteregistrerat sedan grundandet år 2014. Och med anledning av ett utfärdat tillstånd från Finansinspektionen så står Brixo under tillsyn av FI vilket är en säkerhet för dig som kund när du använder dig av Brixos tjänster.

Värt att notera är att via ett samarbete mellan Brixo och UC så tas en sedvanlig kreditupplysning på dig vid ansökan om lån. Endast en kreditupplysning tas, detta för att bevara din kreditvärdighet.

Hur tar jag lån via Brixo?

Först om du uppfyller grundkraven för lån via Brixo kan du skicka in en låneansökan, kraven som du måste uppfylla är:

  • Du måste ha fyllt 18 år
  • Vara folkbokförd i Sverige och inneha en svensk adress som du är bosatt på
  • Inte ha aktiva skulder hos Kronofogden. Tidigare betalningsanmärkningar behöver inte vara ett problem
  • Ha en årlig redovisad inkomst på minst 150.000 kronor
  • Inneha ett svenskt giltigt personnummer

När du ansöker om lån hos Brixo så godkänner du att en kreditupplysning tas på dig, detta för att försäkra din återbetalningsförmåga. Och om du har betalningsanmärkningar hos Kronofogden så behöver inte det innebära att du inte får ta lån via Brixo. Det sker alltid en individuell bedömning baserat på din kreditupplysning i sådana fall.

Du kan själv anpassa ditt lånebelopp och din lånetid, det maximala lånebeloppet är dock satt till 30.000 kronor. När du ansöker om lån genom Brixo så är det utan säkerhet, vilket innebär att du inte måste uppge vad du ska ha pengarna till och således kan du själv välja exakt vad du vill lägga pengarna på. En sak som är negativt med lån utan säkerhet är att räntan stiger något, höjer räntan gör bankerna för att kompensera för säkerheten som du inte är skyldig att uppge vid snabblån.

Brixos hemsida, hur är den?

Brixos webbplats är lätt att använda sig av och man kan med enkelhet hitta på hemsidan. Via webbsidan kan du kostnadsfritt skicka in låneansökningar, hitta kontaktuppgifter till Brixo kundtjänst samt jämföra olika lånebelopp och olika räntesatser. Något som definitivt saknas är en möjlighet att på Brixo logga in, att ha ett personligt konto är alltid underlättande. Tyvärr är det någon som inte finns på Brixos webbplats i nuläget.

Att du inte kan ha ett konto på Brixo innebär att all kontakt får skötas vi mejl eller telefon, samt att allt arbete rörande slutskedet av en låneansökan också måste ske via mejl.

Vad tycker kunderna om Brixo?

Baserat på totalt 91 kundomdömen inlämnade via Trustpilot så får Brixo ett totalbetyg på fyra av fem. I ett omdöme ges kritik för att Brixo inte har överseende med försenade betalningar, och det som händer vid en försenad betalning är att du blir skyldig att betala en dröjsmålsränta på 36 procent. Och en annan sak som kunder är missnöjda med är att eftersom Brixo inte erbjuder någon login-tjänst så har du inte heller tillgång till något som till exempel Brixo mina sidor. Och därav kan du inte samla fakturor/skulder eller din återbetalningsplan på ett och samma ställe.

I övrigt är nästan alla omdömen bra, och speciellt utpekade positiva saker är snabbheten vid utbetalning av lån. Du får nämligen din utbetalning så fort ditt lån blivit beviljat. Även kundtjänsten och kundbemötandet beröms av kunderna.

De mest förekommande undringarna om Brixo

📌 Kommer Brixo att ta en kreditupplysning på mig och registreras den alltid?

Brixo kundtjänst hjälper alltid till med frågor kring detta men i allmänhet tas det alltid en kreditupplysning när du ansöker om lån. Detta görs för allas trygghet då långivaren vet att du har bra kreditvärdighet och du inte lånar mer än du faktiskt har råd med. Den registreras dock inte för andra än långivaren i detta fall så ingen annan kan se att du har tagit ett lån än du och dem.

📌 Vad händer i praktiken om jag inte kan betala tillbaka mitt lån?

mina sidor kan du alltid följa ditt lån och de återbetalningar du gör. Om du mot förmodan inte skulle kunna betala din lånebetalning någon månad går det oftast att ordna så länge du kontaktar Brixo kundtjänst för att berätta om din situation. Du kan då komma överens med långivaren om hur ni ska lösa det hela och i de flesta fall så går det. Det kommer att innebära förseningsavgifter men inkasso går ofta att undvika så länge man är tydlig och ärlig.

📌 Hur kontaktar jag Brixo på bästa sätt?

Du kontaktar kundtjänst via telefon eller mejl i huvudsak. De har nummer 08-50085047 och nås varje vardag fram till 17. Mejlen är info@brixo.se men du kan också nå dem via Brixo login på dina sidor. I allmänhet får du räkna med att få svar inom 24 timmar men i vissa fall kan det ske att du istället får svar snabbare. Självklart är telefon alltid snabbast förutsatt att du ringer inom öppettiderna.

📌 Måste jag registrera mig på sajten för att ansöka om lån och hur sker det hela?

För ett lån så registrerar du ett konto på Brixo mina sidor och kan sedan ansöka tryggt och säkert. Din identifiering sker via Bank-ID vilket gör det hela enklare än någonsin. Du kan i majoriteten av fallen räkna med svar direkt på skärmen men då och då behöver en handläggare ta en närmare titt innan du kan godkännas för ett lån. Detta gäller oftast om det är ett större lån eller om du har betalningsanmärkning men numera en ordnad ekonomi och inkomst. Då får du oftast ditt svar inom ett par timmar och slipper fundera mer på om du får lånet eller inte. Du skickar bevis som lönespecifikation smart.

📌 Hur kommer min ränta att se ut hos Brixo och är det en bra långivare att välja?

Din Brixo ränta sätts individuellt och beror på ett antal faktorer som om du exempelvis har en betalningsanmärkning, en stor lön eller inte eller något annat som kan påverka dina förutsättningar för att betala tillbaka lånet till fullo. Detta betyder att du vet att din ränta sätts baserat på dina egna och unika förutsättningar och detta sker för allas säkerhet. Det har ju trots allt gjort att allt fler kan låna framgångsrikt.

Kontakter av företaget BRIXO
Officiell webbplats brixo.se

Omdömen om BRIXO 6

4,8
6 recensioner
Skriv ett omdöme

Via Brixo mina sidor fixade jag det lån jag behövde när huset fick en mindre vattenskada. Jag är verkligen glad över att jag kunde hitta en progressiv långivare som dessutom erbjuder trygga villkor och snabba utbetalningar. Det finns ju inget som är mer stressande än att inte veta om man får hjälp eller inte! Jag rekommenderar utan tvekan alla att låna där.

Brixo lån har lång erfarenhet på marknaden och detta var en av anledningar till att jag valde dem för mitt lånehov. Jag gillade speciellt att man kunde låna ett mindre belopp och därmed slippa att skuldsätta sig mer än nödvändigt. Samtidigt fick jag snabb hjälp och kunde laga min bil som oväntat gått sönder. Nu kan jag skjutsa mina barn till skolan utan problem.

Jag är nöjd med min ansökan och mitt lån. Jag kunde smidigt betala av lånet utan något brixo konto, vilket jag var lite tveksam över först. Men allt gick väldigt bra ändå och jag kommer absolut använda dem igen.

Min låneansökan blev godkänd mycket snabbare än vad jag var beredd på, jag är verkligen överraskad. Två tummar upp! Letar du efter en långivare med bra villkor utan Brixo mina sidor, ta då en titt på dem.

Det finns inget Brixo logga in, men det gör inget. Jag är ändå nöjd med både villkoren och snabbheten när det gällde min ansökan till långivaren. Dessutom kunde jag åka iväg på semester tack vare Brixo!

Jag fick bra villkor på mitt Brixo lån och kunde effektivt betala min bilreparation som jag behövde pröjsa. Ansökningsprocessen var smidig och jag fick även den hjälp jag behövde från kundtjänsten.

Ny recension

Handlingstid
Obligatorisk fyll i
Namn
Obligatorisk fyll i
E-mail
Publiceras inte på hemsidan
Obligatorisk fyll i
Ditt omdöme
Obligatorisk fyll i
Obligatorisk fyll i
 

Liknande långivare

Lånebelopp
100 tusentals kr
Lånperiod
365... 2160 dagar
Effektiv ränta
27,35...45,71 %
Lånebelopp
20 tusentals kr
Lånperiod
30... 360 dagar
Effektiv ränta
39,30...56,73 %
Lånebelopp
50 tusentals kr
Lånperiod
365... 2160 dagar
Effektiv ränta
9,84...29,49 %
Lånebelopp
40 tusentals kr
Lånperiod
365... 1800 dagar
Effektiv ränta
23,00...46,40 %
Lånebelopp
25 tusentals kr
Lånperiod
365... 1825 dagar
Effektiv ränta
0,00...29,04 %