Företagslån

  • Direkt på kontot
  • Låg ränta
  • 24/7
Filter
Rensa filter
kr
dagar
Lånebelopp
500 tusentals kr
Lånperiod
30... 540 dagar
Effektiv ränta
0,00...29,90 %
Bästa jämför företagslån
KreditgivareOPR FÖRETAGSLÅNKREDITBÖRSEN
Period företagslån 30 – 540 dagar 365 – 1800 dagar
Belopp 500000 kr 80000 kr
BankID Ja Ja

Ett företagslån är ett lån som tecknas av ett företag. Villkoren för företagslån skiljer sig åt från privatlån och är anpassade just för att passa företagare och deras respektive unika situationer.

Vilka företag kan ansöka om företagslån?

Alla företag kan ansöka om lån oavsett om det är företagslån för enskild firma eller om man har aktiebolag som behöver företagslån. De exakta villkoren på lånet bestäms utifrån en kreditkontroll på bolaget och eventuellt en granskning av deras verksamhet. Många kreditgivare erbjuder uppstartslån till förmånliga villkor men oftast krävs en säkerhet för lånet, då nya företag alltid innebär en risk för den som lånar ut pengar.

Kan nystartade företag låna pengar?

Ett nystartat företag kan absolut låna pengar. De flesta banker och kreditinstitut har speciella nystartserbjudanden till nya företag för att hjälpa dem etablera sin verksamhet och komma igång.

Jämför företagslån och amorteringar

En företagskredit liknar ett vanligt privatlån i det hänseendet att lånet måste amorteras regelbundet. Storleken på amorteringarna förhandlas med långivaren och kan ofta justeras beroende på hur verksamheten går. Ibland kan intäkterna skilja sig högt mellan olika månader, speciellt för nya företag och då är det bra med en långivare som kan anpassa sig efter detta.

Hur jämför jag räntor på företagslån?

Det är idag mycket enkelt att jämföra företagslån och snabbt få en uppskattning om vad lånet kommer kosta. Tack vare smarta jämförelsetjänster på internet kan man ange sitt önskade lånebelopp och få erbjudanden från en rad olika kreditinstitut med ett enkelt knapptryck. Detta är mycket viktigt att göra. Det kan skilja tusentals kronor i räntekostnader mellan olika företagslån och den skillnaden kan vara avgörande för om företaget kan överleva i svårare tider. Se alltid till att jämföra ordentligt för att hålla räntekostnaderna så låga som möjligt.

Fördelar och nackdelar med företagslån

Att teckna ett företagslån kan vara helt avgörande för företagets utveckling. Ett nytt företag som inte har stort eget startkapital är helt beroende av att låna pengar för att ens kunna bygga sin verksamhet. Fördelen är den ekonomiska chansen att starta företaget och att anpassade lösningar kan skapas just efter dina förutsättningar. Däremot innebär företagslån en mycket stor risk för utlånarna, speciellt vid nystartade företag. Den ekonomiska risken kompenseras med högre räntor och/eller en säkerhet. Många som lånar pengar till sitt företag sätter tex sin bostad som säkerhet, vilket så klart kan innebära katastrofala följder om företaget går i konkurs.

Vanliga frågor och svar gällande företagslån

📌 Vilket företagslån är bäst?

Det finns hundratals olika låneförmedlare som erbjuder företagslån idag, därför är det bäst att ta kontakt med en låneförmedlare som till exempel OPR. När du ska ansöka om ett företagslån är det viktigt att du kollar på den totala kostnaden och den effektiva räntan på ditt lån, och givetvis så att företaget är pålitligt och följer Finansinspektionen. Låneförmedlare jämför säkra låneförmedlare och banker.

📌 Vem kan ansöka om ett företagslån?

Alla etablerade företag kan ansöka om ett företagslån idag och det spelar ingen roll hur litet eller stort företaget är. I vissa fall finns det vissa långivare som endast betalar ut företagslån till aktiebolag, men har du inget aktiebolag finns det fortfarande chans att ansöka och få ett lån godkänt. Kolla alltid upp var du lånar pengar ifrån.

📌 Hur ansöker mitt företag om ett lån?

Det finns olika sätt att ansöka om företagslån på idag. Du kan antingen vända dig direkt till en bank och möta upp en bankman eller online. Det går även att ansöka om företagslån genom att ta kontakt med en låneförmedlare, som därefter kan ta fram olika erbjudanden åt dig så att du kan välja det bästa för dig och ditt företag. Jämför företagslån om du vill försöka hitta det bästa lånet med lägst ränta. När du ansöker om ett företagslån kommer detta synas i registret och genom att vända sig till en låneförmedlare kan du jämföra lånen innan du bestämmer dig för att ansuta dig till ett kontrakt.

📌 Vad händer om lånet inte betalas tillbaka?

Om du inte betalar tillbaka ett lån kommer det skickas en påminnelseavgift till dig och ditt företag. Skulle du få problem med att betala ditt lån är det alltid bäst att vända sig direkt till den bank eller din långivare som du lånade pengarna från. Det brukar i de flesta fall gå att lösa en avbetalningsplan eller liknande. Betalar du inte lånet kommer ett ärende sedan skickas vidare till Inkasso och/eller Kronofogden.

📌 Finns det dolda avgifter i företagslån?

När du ansöker om ett företagslån är det alltid viktigt att du kollar vad som krävs av dig som långivare. Dolda avgifter finns inte om du läser igenom exakt vad det står användarvillkoren, inklusive alla räntor och avgifter som du behöver betala in till banken eller långivaren. Tänk på att det är den effektiva räntan som är den ihopräknade kostnaden för lånet.