Logga in VIASPAR

5.0
  • Ansöka om lån
  • Vänta på svaret
  • Få pengar
Lånevillkor i VIASPAR
Lånebelopp från 5000 till 50000 kr
Effektiv ränta från 7.5 till 10.35%
Lånperiod från 90 till 1080 dagar
Ålder, åren från 18 år
Alternativ för ansökan Bankkonto
Alternativ för återbetalning , Bankkonto
Öppettider Dag och natt

Innehåll

VIASPAR: betyg

Ansökning
Ränta & avgifter
Utbetalning
Kundtjänst

Totalbetyg
0 av 5

Företagsöversikt

Viaspar är ett företag som låter privatpersoner och företagare skaffa sparkonton med bra ränta. De erbjuder även genom sitt huvudföretag, ViaConto Sweden AB, möjligheten att låna pengar. Men själva Viaspar är en tjänst som riktar sig till den som vill tjäna en bra ränta på sina besparingar.

Deras hemsida är väldigt lättnavigerad och hela deras tjänst är designad så att du enkelt kan öppna sparkonto och justera dina besparingar. Det finns också en bra produktportfölj som ger dig goda möjligheter till att ha flera olika sparkonton samtidigt.

Så fungerar Viaspar

Genom deras smidiga hemsida kan du enkelt välja olika sparkonton. Du kan därför genom Viaspar se igenom dina olika besparingar och justera dem därefter. De erbjuder för det första ett obundet fritt konto där du kan ta ut pengarna när du vill, nackdelen är dock en lägre ränta.

Du kan samtidigt köra med olika Via spar konton som binder upp dina pengar, från 3 månader, 6 månader, 12 månader, 24 och slutligen 36. Det vill säga, du kan binda dina pengar upp till tre år om du vill det, med ränta som stiger desto längre du binder dig.

Dina pengar används för att låna ut till andra genom deras andra låneföretag, så räntan du får tillbaka är genom detta. Det låter dem också erbjuda högre räntor än banker.

Vem kan använda Viaspar?

Kraven är ganska låga faktiskt. Allt du egentligen behöver är att vara myndig och folkbokförd i Sverige. Du måste dock också ha minst 5000 kr för att göra en insättning hos dem.

Hur ansöker man om ett Viaspar SE konto?

Det är väldigt enkelt att ansöka om ett konto hos Via spar och det tar inte många minuter faktiskt. Du behöver en e-legitimation och ansöker sedan direkt via deras hemsida, svårare än så är det inte.

  1. Välj den kontotyp du vill ha.
  2. Legitimera dig genom e-legitimation.
  3. Sätt in en summa mellan 5000 och 50 000 kronor för att börja ditt sparande.

Det finns dock inga andra sätt att ansöka om ett konto hos Viaspar, vilket man bör tänka på innan man börjar använda tjänsten.

Personligt konto och funktioner

Du kan enkelt komma åt ditt konto, men beroende på vilken typ du har valt kan det finnas begränsningar. Du kan visserligen ta ut dina sparpengar från alla kontotyper hos Viaspar mina sidor, men gör du det på ett av deras kapitalkonton så får du betala en straffavgift på 3% av kapitalbeloppet (minst 300 kronor).

Utöver det så kan du alltid hålla koll på dina konton och föra pengar ut eller in när du känner för det.

Utbetalningar

Genom Viaspar, logga in när du vill och kom åt ditt konto för eventuella utbetalningar. Det är enkelt och sköts direkt via din e-legitimation, så du behöver aldrig oroa dig för trassel kring detta. Så det tar inte mer än ett par minuter att komma igång med en utbetalning om det blir aktuellt. Överskott från kontogränsen på 50 000 kronor betalas ut automatiskt, så det behöver man inte heller oroa sig för.

Omdömen om Viaspar

Det finns idag möjlighet att titta på Viaspar omdöme, som ger dig en bra inblick i hur sajten fungerar och vad som erbjuds. Vill du ha ett bra sparkonto med relativt bra räntor bör du definitivt titta på dem. Med en bra ränta och goda villkor så är det inte förvånansvärt att de flesta är nöjda. Vanlig kritik kan vara att vissa vill spara mer på sina konton än gränsen tillåter.

För- och nackdelar

Det finns många olika bra för- och nackdelar med Viaspar, mina sidor gör det till exempel enkelt att kika på ens konto och se hur det ser ut med ens besparingar. Andra fördelar är bland annat:

  • Enkelt att kontakta kundtjänsten hos dem.
  • Bra räntor.
  • Enkelt sparande.

Eventuella nackdelar med Viaspar kan bland annat vara:

  • Begränsning på 5000 till 50 000 kronor för kontot, så inget för storsparare.

Kontaktinformation

Det finns eventuellt tillfällen då du vill kontakta Viaspar, då kan du också göra det enkelt. Som registrerad kund hos dem har du en dedikerad kontaktmetod direkt från ditt konto, men för de som ännu inte har ett konto så finns det möjlighet att mejla till info@viaspar.se. Du kan också ringa direkt till 08 – 12 44 60 10. De har öppet mellan 09:00 och 17:00 under alla vardagar. Det är lätt att få tag i dem och det är inte heller ofta man behöver assistans från dem, då det inte dyker upp mycket problem när man använder deras tjänst.

Kontakter av företaget VIASPAR
Officiell webbplats login.diglias.com
Address ViaSpar Finans AB Holländargatan 27, 113 59 STOCKHOLM
Telefonnummer 559010-8816, 08 - 12 44 60 10, 075 - 75 75 043

Omdömen om VIASPAR 3

5,0
3 recensioner
Skriv ett omdöme

En bra blandning av tjänster! Är nöjd med deras sparkonto men även provat på Viaspars lån som erbjuder en riktigt bra ränta! Det är svårt att hitta så bra förmåner hos dagens lånetjänster som här och jag är riktigt nöjd än så länge. Plus i kanten att man kan logga in och få en gedigen överblick på diverse avbetalningar, besparingar och så. Rekommenderar starkt denna tjänsten!

Det var enkelt att använda deras tjänst och genom Viaspar mina sidor så var det också simpelt att få en bra överblick över mina sparkonton, vilket gjorde det ännu enklare att hålla ett öga på mina räntevinster som jag hade gjort. Deras kundtjänst var också lätt att ha att göra med, vilket alltid är ett stort plus för min del.

Otroligt smidig tjänst för mig som inte vet mycket om att spara och räntor. Det var enkelt att komma åt allting genom mitt Viaspar logga in. Nackdelen, om det nu finns någon, var att jag inte fick chansen att ha mer på mitt sparkonto. Det var en ganska hög gräns men hade gärna sett att de dubblat den eller så.

Ny recension

Handlingstid
Obligatorisk fyll i
Namn
Obligatorisk fyll i
E-mail
Publiceras inte på hemsidan
Obligatorisk fyll i
Ditt omdöme
Obligatorisk fyll i
Obligatorisk fyll i
 

Liknande långivare

Lånebelopp
600 tusentals kr
Lånperiod
365... 5475 dagar
Effektiv ränta
5,14...17,65 %
Lånebelopp
50 tusentals kr
Lånperiod
365... 2160 dagar
Effektiv ränta
9,84...29,49 %
Lånebelopp
25 tusentals kr
Lånperiod
365... 1825 dagar
Effektiv ränta
0,00...29,04 %
Lånebelopp
40 tusentals kr
Lånperiod
365... 1800 dagar
Effektiv ränta
23,00...46,40 %
Lånebelopp
600 tusentals kr
Lånperiod
365... 5475 dagar
Effektiv ränta
2,95...24,00 %