Logga in VIAKREDIT

5.0
 • Ansöka om lån
 • Vänta på svaret
 • Få pengar
Lånevillkor i VIAKREDIT
Lånebelopp från 5000 till 20000 kr
Effektiv ränta från 12 till 45.71%
Lånperiod från 30 till 365 dagar
Ålder, åren från 20-65 år
Alternativ för ansökan Bankkonto
Alternativ för återbetalning , Bankkonto
Behandlingstid 20 minuter
Återbetalningstid Samma dag
Öppettider Dag och natt

Innehåll

Om Viakredit se

ViaKredit är ett varumärke under den Europeiska lånekoncernen ViaConto. Som en given aktör i branschen sedan 2011 har de blivit en favorit inte minst bland svenska låntagare. Genom att satsa på tydlig information och rättvisa räntor har många kommit att välja dem framför många övriga aktörer. Med en enkel sida där man snabbt får översikt över de tillgängliga lånealternativen så kan man ansöka och få utbetalning redan samma dag. Men hur står de sig i förhållande till övriga aktörer?

Villkor för lån hos Viakredit

Den som vill beviljas ett lån behöver bara leva upp till de grundläggande kraven att ha rätt ålder inne, deklarera inkomst och inte vara hos Kronofogden. Dessa villkor är numera standard bland alla aktörer. Men när det gäller ViaKredits egna krav så är det obligatoriskt att följa återbetalningsplanen. Detta borde däremot sällan vara något större problem.

Lånebelopp Effektiv årsränta Månadskostnad
5 000 SEK 46,4% 300 SEK
10 000 SEK 46,4% 625 SEK
20 000 SEK 46,4% 1250 SEK

Vem kan ta ett lån

Som åldersgräns för lån har ViaKredit valt att man som lägst får vara 20 år gammal och som högst 65 år gammal. Det krävs även att man har haft fast adress i Sverige under minst två års tid och saknar betalningsanmärkningar. Detta skiljer sig egentligen inte åt från vad övriga långivare kräver. Men om man redan nu vet att man inte kan leva upp till deras krav så är det egentligen ingen idé att ansöka.

Så ansöker man

Deras ansökningsprocess är väldigt enkel och allt som man behöver finns tillgängligt direkt på Viakredits hemsida. Allt man behöver göra är att välja hur mycket man vill låna och klicka på ansök. Detta kan ske direkt på deras hemsida då man möts av lättanvända knappar och reglage.

 • Välj förvalt belopp eller välj eget.
 • Klicka på att ansöka.
 • Fyll i de relevanta uppgifterna.
 • Vid problem så kan du vända dig till Viakredit kontakt.

I de flesta fall så kommer man ha sina pengar nästan direkt efter att man ha slutfört sin ansökan. Men den faktiska tiden beror lite på de specifika omständigheterna.

Behöver man konto för att få lån?

Även om man inte behöver ett regelrätt konto så upprättas trots allt en Viakredit mina sidor i samband med att man har blivit beviljat ett lån. Anledningen är att det är via detta konto som man får information om sitt lån, samt kan ta del av de uppgifter som krävs för återbetalning och så vidare. Här man kan även få hjälp och kontakt om man vill betala av snabbare eller skjuta upp sin betalning till nästkommande månad.

Utbetalningar av ditt Viakredit

Hos dem så registreras Viakredit utbetalning regelbundet och när man välj blivit godkänd så kommer man att ha sina pengar inom av några få minuter. Men exakt hur lång tid det tar beror lite på vilken bank man har, samt huruvida man begärt utbetalning på en helg eller efter banktider. Ser man däremot till att få sin utbetalning registrerad tidigt på en vardag kan man vara säker på att ha pengarna samma dag.

Hur du betalar tillbaka ditt lån hos Viakredit

Numera har det blivit standard att all återbetalning sker direkt till långivarens bankkonto. Som vanligt sker detta genom att man sätter in pengarna till ett bank- eller plusgirokonto. Föredrar man att automatisera inbetalningarna så kan man däremot välja att upprätta ett autogiro. Har man lätt att glömma sig är det avsevärt mycket bättre att säkerställa automatiska inbetalningar.

Vad säger användarna?

ViaKredit har på det stora hela fått ett gott omdöme från de personer som varit i kontakt med dem. De flesta personer uppskattar att Viakredit logga in är väldigt konkret och att man redan från början ser vad som krävs och förväntas. Med en ansökningsprocess som är väldigt snabb och smidig så behöver man aldrig bekymra sig över att det ska ta längre tid än nödvändigt. Att pengarna kommer snabbt upplevs ofta positivt.

Fördelar och nackdelar med ViaKredit

På det stora hela så har ViaKredit ett stort antal fördelar som säkerställer att det verkligen är ett bra val för den som behöver snabba och smidiga pengar. Men trots detta finns det så klart några saker som man bör vara noggrann med att även hålla i åtanke. Därför har vi sammanställt de mest väsentliga fördelarna och nackdelarna.

Fördelar:

 • Enkelt att ansöka.
 • Smidiga att få kontakt med
 • Ger ett seriöst intryck.

Nackdelar:

 • Snäv maxgräns då de inte erbjuder lån över 20 000 kronor.

Detta innebär att det är ett bra val för dig som vill ha ett enkelt mindre lån. Om du däremot behöver låna till ett större projekt så gör du bättre i att leta efter andra långivare.

Kontaktvägar för ViaKredit

Att komma i kontakt med ViaKredit är väldigt enkelt då de har ett stort antal kontaktvägar. Man kan välja mellan att skicka ett e-postmeddelande, ringa dem på telefon eller använda sig utav formuläret på hemsidan. Unikt är att de även tar emot kontakt via fax. Detta gör dem till en av de mest tillgängliga långivarna i Sverige. Med svensk kundtjänst är de därför ett perfekt val för dig som alltid vill ha någon att kunna prata med.

Vanligt förekommande frågor

Vi har samlat några av de frågor som många personer har. Detta för att göra det enkelt för dig som är osäker på om ViaKredit är rätt val för dig.

📌 Är Viakredit ett rationellt val?

Som ett av de mest tillgängliga kreditinstituten i Sverige så har de visat sig vara perfekt för de som vill ha ett mer personligt val. Då många svenskar uppskattar denna sorts enkelhet och smidighet så är de helt klart rätt val för dig som vill kunna få personlig kontakt om du har frågor, funderingar eller om det uppstår problem. Därför är de svårt att se dem som annat än ett rationellt val.

📌 Är de tillräckligt pålitliga?

Som ett erkänt kreditinstitut så står de under ett flertal myndigheters tillsyn. Detta betyder att de är så pass pålitliga som ett kreditföretag kan vara. I praktiken innebär det att de är noggrant reglerat hur de kan bedriva sin verksamhet. Om du känner dig orolig för att du ska bli lurad så kan du vara säker på att ViaKredit är ett bättre val. De har gång på gång visat sig rustade för att möta allas förväntningar.

📌 Vad krävs för lån hos Viakredit?

Den som vill få ett lån hos dem måste se till att dels leva upp till de allmänna kraven gällande inkomst och myndighet. Men man måste även se till att ha varit folkbokförd i Sverige åtminstone ångra år. Detta för att de endast är intresserade av att ge lån till de personer som är väl etablerade i landet. För de flesta personer innebär detta inga problem, och du kan se fram emot ett enkelt lån.

📌 Har Viakredit bra kontaktvägar?

När det gäller kontaktvägar så är detta en långivare som verkligen sticker ut ur mängden. De har visat sig vara ett givet alternativ för alla som vill ha smidiga och enkla kontaktvägar. Att man kan nå dem via ett flertal kanaler är något som är väldigt uppskattat av många personer. Som befintlig kund är man även högprioriterad och kan alltid förvänta sig snabbt svar.

📌 När får man pengar?

Snabb utbetalning är något man numera kan förvänta sig. Och i detta hänseende lever ViaKredit verkligen upp till förväntningarna. Om man begär utbetalning tidigt på dagen så kan man alltid vara säker på att få pengarna under samma dag. Om man däremot begär utbetalning på helg eller kvällstid så kan man i värsta fall behöva vänta någon dag innan man ser pengarna på sitt konto.

Kontakter av företaget VIAKREDIT
Officiell webbplats www.viakredit.se
Address Holländargatan 27 113 59 Stockholm
Telefonnummer 757575023

Omdömen om VIAKREDIT 2

5,0
2 recensioner
Skriv ett omdöme

Även om jag av principiella skäl är emot lån så måste jag erkänna att det ibland är nödvändigt. Särskilt i denna moderna tid som vi lever i. Med det sagt så tycker jag att det är väldigt viktigt att vara noggrann med vilka man skaffar lån från. Att känna sig trygg är lika viktigt som att få bra räntor. ViaKredit är därför mitt förstahandsval då de lever upp till alla mina förväntningar på såväl prisvärdhet som allmänna förmåner.

Kanske är ganska gammaldags av mig, men jag älskar faktumet att man kan ringa och faxa ViaKredit. Har aldrig varit med om någon annan långivare som gör detta möjligt. Därför är jag numera en permanent kund. Så fort jag känner att jag behöver ta ett lån så är det dem jag vänder mig till. Har inget annat än beröm att ge dem. Och jag rekommenderar dem till alla som frågar mig om en bra lånetjänst.

Ny recension

Handlingstid
Obligatorisk fyll i
Namn
Obligatorisk fyll i
E-mail
Publiceras inte på hemsidan
Obligatorisk fyll i
Ditt omdöme
Obligatorisk fyll i
Obligatorisk fyll i
 

Liknande långivare

Lånebelopp
25 tusentals kr
Lånperiod
365... 1825 dagar
Effektiv ränta
0,00...29,04 %
Lånebelopp
20 tusentals kr
Lånperiod
30... 360 dagar
Effektiv ränta
39,30...56,73 %
Lånebelopp
100 tusentals kr
Lånperiod
365... 2160 dagar
Effektiv ränta
27,35...45,71 %
Lånebelopp
50 tusentals kr
Lånperiod
360... 2400 dagar
Effektiv ränta
10,53...46,40 %
Lånebelopp
40 tusentals kr
Lånperiod
365... 1800 dagar
Effektiv ränta
23,00...46,40 %