Logga in MONETTI

4.7
 • Ansöka om lån
 • Vänta på svaret
 • Få pengar
Lånevillkor i MONETTI
Lånebelopp från 3000 till 20000 kr
Effektiv ränta från 56.7%
Lånperiod från 30 till 360 dagar
Ålder, åren från 18 år
Alternativ för ansökan Bankkonto
Alternativ för återbetalning , Bankkonto
Öppettider Dag och natt
Förlängning Ja

Innehåll

MONETTI: betyg

Ansökning
Ränta & avgifter
Utbetalning
Kundtjänst

Totalbetyg
0 av 5

MONETTI

Monetti är ett snabblåneföretag som utövar sin verksamhet i Sverige, Finland, Norge Danmark och Estland. Monetti har varit aktiv på den svenska marknaden sedan 2006 och tillhör gruppen av långivare som utnyttjar smslån och webblån. Företaget erbjuder lån i olika separata kategorier vilka du får mera information om när du läser vidare. Monettis lån är ett av de mest populära snabblånen i Sverige och Folkefinans AS Norge Filial Sverige som står bakom varumärket driver även Frogtail. Det licensierade kreditbolaget Folkefinansgruppen är under tillsyn av både Finansinspektionen i Sverige och Finanstilsynet i Norge.

Monetti lån

Som tidigare nämndes erbjuder Monetti olika typer av lån upp till 30 000 kronor;

 • Webblån
 • SMSlån
 • SMSlån med faktura via e-post
 • SMSlån utan UC
 • SMSlån 500 kronor räntefritt
 • Lån utan säkerhet
 • Mikrolån
 • Mobillån
 • SMSlån med Mobilt BankID

För att du ska kunna beviljas ett lån hos Monetti bör du vara över 20 år, ha ett svenskt personnummer, en fast adress i Sverige, ett fungerande svenskt mobiltelefonnummer och du bör även vara utan ett skuldsaldo hos Kronofogden. Monettis lån är flexibla, löptiden kan vara upp till 12 månader med en effektiv ränta som skiftar mellan 58% och 1135%. Betalningen sker genom inbetalning på det bank- eller plusgirokonto som Monetti anvisar. Om betalning senast på förfallodagen uteblir skickas regelmässigt en betalningspåminnelse. Om betalningspåminnelserna ignoreras kan lånet från Monetti gå till inkasso vilket kan påverka låntagarens möjligheter att få lån senare.

Kund hos Monetti

För kunden är Monettis webbsidor enkla att använda. Sidorna är tydliga, vilket gör det lätt för kunden att orientera sig fram och hitta behövlig information. Du får din låneansökan besvarad på bara några minuter och detta sker kostnadsfritt. Ansökan är gratis oavsett om du ansöker om snabblån eller kontokredit. Om du behöver kontakta Monettis kundtjänst kan du göra det vilken dag som helst, den är öppen 7 dagar i veckan och kunden erbjuds service via e-post eller telefon.

Monetti mina sidor

För att kunna använda funktionen Monetti logga in behöver du först genomföra registrering på sidan, vilket du gör genom att mata in ditt personnummer och välja din bank. När du har registrerat dig och loggat in har du tillgång till Monettis mina sidor. På Monetti mina sidor kan du enkelt och snabbt ansöka om nya lån och dessutom hantera och observera dina befintliga lån.

Vad tycker svenskarna om Monetti?

Som sagt är Monetti en av de mest populära snabblåneföretagen i Sverige. Enligt olika recensioner uppskattar svenskarna att Monetti inte använder sig av UC upplysning och att ansökningsmetoderna är enkla och mångsidiga. Snabb utbetalning och räntan som i jämförelse med andra snabblåneföretag är en aning lägre värderas även högt. Svenskar som tagit lån med en längre löptid upplever dock att kostnaderna blir höga och lånet dyrt, men många säger att de skulle rekommendera Monetti lån.

Fördelar och nackdelar med Monetti

+

 • Sina kreditupplysningar gör Monetti inte via UC vilket gör att låntagaren är helt anonym vid låntagande, alltså kan storbanker och andra aktörer inte se varken ansökan eller godkännande av lån
 • Möjlighet att få lån trots betalningsanmärkning
 • Högt maxbelopp och flexibla löptider
 • Låneansökan kan göras dygnet runt
 • Personlig Monetti kundtjänst 7 dagar i veckan
 • Monetti erbjuder flera ansökningsmetoder

-

 • Ingen utbetalning under helg
 • Taxerad inkomst är ett krav
 • Även om Monettis lån anses vara förmånliga kan räntorna från kundens synvinkel kännas höga
 • Dyrt i längden

Slutligen

Det framgår tydligt att Monetti är ett av de förmånligare snabblåneföretagen i Sverige. Deras ansökningsmetoder är enkla vilket bidrar till populariteten. Som kund bör du dock vara aktsam och noggrant läsa användarvillkor samt utvärdera din egen betalningsförmåga så du slipper ekonomiska svårigheter i längden.

Kontakter av företaget MONETTI
Officiell webbplats www.monetti.se
Address Folkefinans Norge, Filial Sverige Box 4285 102 66 Stockholm
Telefonnummer 08 588 581 00

Omdömen om MONETTI 8

4,7
8 recensioner
Skriv ett omdöme

På Monetti mina sidor kan jag alltid följa mitt lån och se dess utveckling vad gäller inbetalningar, ränta och summa som är kvar att betala. Jag kan dessutom justera lånet om jag behöver lite mer utrymme. Det är helt enkelt ett modernt slags lån som vet vikten av att erbjuda digitala lösningar. Det gör det till ett av de bästa lånen på marknaden.

Monetti lån erbjuder enligt mitt tycke ett lån i exakt den storlek du behöver. Detta betyder att jag inte behövde låna mer än jag faktiskt hade behov av och istället kunde lösa min situation utan att över - skuldsätta mig. Tack vare långivarens professionella sätt att se på långivning kunde jag med andra ord vila tryggt i att mitt lån sköttes korrekt från början.

Att få pengarna snabbt och med upp till 20 000 kr i kreditgräns är varför jag valde konto hos Monetti. Härligt att kunna vara flexibel med uttag, återbetalningar, och även direktutbetalning om du har Swedbank, Handelsbanken eller SEB. Jag har Swedbank.

Gå in på mina sidor hos Monetti så vet du att det är inget snack om saken: jag valde dem och kunde inte ha blivit nöjdare än vad jag faktiskt blev. Jag kan betala tillbaka på 12 månader vilket är max återbetalningsperiod så det fungerar för mig.

Kostnadsfri ansökan efter jag logga in på Monetti älskar jag mest som lånetagare. Inga jobbiga eller dyra bankmöten med jobbig bankpersonal som bara snackar goja utan att jag förstår något av vad de säger. Rakt på sak med pengar samma dag.

Kundtjänsten kändes mycket personlig och pålitlig så jag kunde lita på att de aldrig skulle föra mig bakom ljuset. Monetti inkasso använder jag när jag vill hinna roa mig och samtidigt som jag vet att jag kommer att kunna betala tillbaka det inom ett år.

Monetti lån låter mig låna hur jag vill: sms lån, snabblån eller flexibla lån. Snacka om gedigen kundservice om du frågar mig! Pengarna kom in snabbt på kontot och ansökan gick att göra utan krångel eller jobbiga fysiska bankmöten.

Här kan jag känna mig som hemma då jag tog kontakt med Monetti och förstår vad de pratar om men de pratar inte ned till en utan upp till en. De hjälper en att få pengarna så snabbt som möjligt. Aldrig har jag blivit så bra bemött som jag blev av dem!

Ny recension

Handlingstid
Obligatorisk Fyll i
Namn
Obligatorisk Fyll i
E-mail
Publiceras inte på hemsidan
Obligatorisk Fyll i
Ditt omdöme
Obligatorisk Fyll i
Obligatorisk Fyll i
 

Liknande långivare

Lånebelopp
100 tusentals kr
Lånperiod
365... 2160 dagar
Effektiv ränta
27,35 %
Lånebelopp
50 tusentals kr
Lånperiod
360... 2400 dagar
Effektiv ränta
10,53...46,40 %
Lånebelopp
40 tusentals kr
Lånperiod
365... 1800 dagar
Effektiv ränta
23,00 %
Lånebelopp
600 tusentals kr
Lånperiod
365... 5475 dagar
Effektiv ränta
2,95...24,00 %
Lånebelopp
50 tusentals kr
Lånperiod
365... 2160 dagar
Effektiv ränta
9,84...29,49 %