Logga in UNTIE

5.0
 • Ansöka om lån
 • Vänta på svaret
 • Få pengar
Lånevillkor i UNTIE
Lånebelopp från 5000 till 30000 kr
Effektiv ränta från 23.51 till 45.71%
Lånperiod från 360 till 1800 dagar
Alternativ för ansökan Bankkonto
Alternativ för återbetalning , Bankkonto
Öppettider Dag och natt

Innehåll

Om Untie lån

Untie är en del av den nordiska Untiegruppens helhetslösning för såväl sparande som lån. Genom att ge användare möjligheten att få hög avkastning via peer-to-peer-lån och även låna avgiftsfritt med fast månadskostnad så är de snabbt kommit att bli ett förstahandsval för många svenskar. Men vad är det som gör dem till ett bra val? Följ med oss på en närmare titt.

Villkor för lån

När man beviljas ett lån från Untie så har man att välja mellan att låna mellan 20 000 och 80 000. Då de använder sig av Bisnode istället för UC så har man stora möjligheter att beviljas ett lån även om man har gamla olösta krediter. Därför är de ett bra alternativ för dig som har haft svårt att få lån på andra ställen. Men trots detta så är det ett måste att man har deklarerad inkomst för året

LånebeloppEffektiv årsräntaMånadskostnad under 2 år
30 000 SEK 8,3% 1 357 SEK
50 000 SEK 8,3% 2 261 SEK
80 000 SEK 8,3% 3 618 SEK

Vem kan ta ett Untie lån

Alla som ansöker om lån hos Untie måste leva upp till vissa lägsta kriterier. Detta innebär att man måste vara folkbokförd i Sverige, vara minst 20 år gammal och ha deklarerat inkomst året innan man valde att ansöka om lån. Utöver detta får man inte ha aktiva skulder hos några av de företag som hör till Untiegruppen. Även om de inte använder UC så går det inte heller att skulder hos Kronofogden.

Så ansöker man

De har sett till att det ska vara så smidigt som möjligt att ansöka om lån. Därför behöver man i princip bara klicka på det belopp som man vill låna, full upp en del uppgifter och sedan bekräfta sin identitet med BankID för Untie logga in.

 • Uppge, personnummer, adress, kontaktuppgifter och inkomst.
 • Bekräfta din identitet med hjälp av BankID
 • Invänta svar.
 • Få tillgång till Untie mina sidor.

Ofta så får man svar direkt i samband med att man har slutfört sin ansökan. Detta gör att man aldrig behöver vänta länge på att få reda på huruvida man blivit beviljat sitt lån.

Behövs ett Untie konto?

I samband med att blir beviljat det belopp som man ansökt om så upprättas även ett konto. Därför går det inte att ha ett lån utan att samtidigt ha ett lån. Anledningen är att det är där som man får tillgång om relevant uppgifter sitt lån, återstående belopp samt hur man på enklaste sätt återbetalar. Det är även en av de enklaste kontaktvägar när man som kund behöver hjälp.

Utbetalningar

Alla utbetalningar sker direkt till valfritt bankkonto. Hur lång överföringstid som finns varierar i stor utsträckning utifrån vilken bank som man använder. Men på det stora hela kan man förvänta sig att ha pengarna inom loppet av en eller två dagar. I de flesta fall kommer pengarna samma dag då det numera är standard att överföringar som registreras tidigt på dagen behandlas samma dag.

Så återbetalar man

Återbetalning ska alltid ske i enlighet med den återbetalningstid som man valde i samband med ansökan. Med en Untie konto kan man även välja att helt utan extra kostnad betala extra på sitt lån. Följer man däremot avbetalningsplanen så får man månadsvis ta del av en faktura där det framgår hur mycket man behöver betala. Har man svårt att betala kan man även få månadsbeloppet framskjutet.

Vad säger användarna?

De flesta personers omdöme är att detta är en seriös och personlig långivare med förvånansvärt låga helhetsbelopp. Till skillnad från många andra företag så vet man redan i förväg hur mycket man kommer att behöva betala då de använder sig av fast ränta utan extra avgifter. Och då man även kan amortera i förväg så behöver man aldrig oroa sig för skenande kostnader.

Fördelar och nackdelar

Efter att ha granskat Untie så blir det tydligt att deras starka sida har med avgifterna att göra. Deras moderna system gör att det även är lätt att navigera tjänsten och hantera lånet på sina egna villkor.

Fördelar:

 • Enkelt att ansöka utan UC
 • Inga dolda avgifter och extra amortering utan kostnad.
 • Smidigt att sköta sitt lån med ett Untie konto.

Nackdelar:

 • Man kan inte låna om man har aktivt lån hos ett annat företag som tillhör Untiegruppen.

Andra tjänster som erbjuds

Utöver lån så sysslar de med så kallade peer to peer-utlåning. Vad detta innebär är att man till förmånlig ränta man välja att ge pengar till Untie som de sedan lånar ut till de som ansöker om lån. Man kan se det som en sorts sparkonto men med avsevärt mycket mer ränta. Denna sorts lån har blivit enormt populära på senare tid.

Kontaktvägar för Untie

Om man behöver kontakta dem med frågor och funderingar så sker det snabbast och enklast via telefon där de alltid är tillgängliga. Men man kan även nå dem med hjälp av det formulär som finns på deras hemsida. Tack vare ett flertal olika kontaktvägar är det smidigt att komma i kontakt med dem om man har tankar eller funderingar. Som kund kan man nå dem efter Untie login på ens personliga konto.

Vanligt förekommande frågor

Många har en del funderingar kring vad det är som får dem att sticka ut ur mängden. Och det är även vanligt med funderingar kring användarvänligheten. Därför har vi samlat några vanliga frågor och besvarat dem på ett enkelt och konkret sätt.

Är Untie seriösa?

Trots att man måste se dem som en uppstickare i lånebranschen så har de på kort tid visat sig vara ett seriöst och pålitligt val för alla de personer som endera vill låna pengar avgiftsfritt eller låna ut pengar till förmånlig ränta. Helt klart ett pålitligt val.

Är Untie enkla att kontakta?

De har inte lika bra svarstider som många andra långivare. Men detta betyder knappast att de är svåra att komma i kontakt med. Däremot bör man vara beredd på att man vid användning av deras kontaktformulär kan behöva vänta någon dag för att få svar på sin fråga.

Använder de UC?

I samband med att man ansöker om Untie lån så gör de en kreditprövning med Bisnode. Men trots att de inte använder sig utav UC så behöver man ändå ha en månadsinkomst som motsvarar den gräns som de för tillfället tycker är lämplig. Turligt nog innebär det även att man kan ha anmärkning hos UC och ändå få lån.

Hur kontaktar jag dem?

Då deras svarstider varierar så väljer de flesta att kontakta Untie med hjälp av det formulär som finns under kontakt på hemsidan. Men man kan även välja att kontakta dem via telefon om det handlar om ett akut ärende. Ibland kan det dröja någon dag innan man får svar.

Får man pengar samma dag?

När man får pengar beror dels på vilken bank man har och när man begär utbetalning. Om man vill ha pengar samma dag är det därför en bra idé att begära utbetalning tidigt på dagen. Då kan man vara säker på att pengarna hamnar på ett konto senast under eftermiddagen.

Kontakter av företaget UNTIE
Officiell webbplats login.untie.se
Address Untie AB Hertig Johans Gata 6 541 30 Skövde

Omdömen om UNTIE 3

5,0
3 recensioner
Skriv ett omdöme

Det är nog bara att acceptera att man kommer behöva låna pengar för att överleva den moderna tiden. Då är det bara att göra det bästa av saken och välja företag som är bra. För mig var ett Untie konto en del av lösningen. Här ser jag exakt hur mycket jag kommer att behöva betala och kan även flytta fram mina lån om jag har svårt att betala. Kommer nog att använda dem flera gånger.

Har nog använt i stort sett samtliga låneföretag som finns. För någon vecka sedan behövde jag köpa en studsmatta och då bestämde jag mig för att testa Untie mina sidor. Har nog aldrig haft en så smidig upplevelse. Bäst av allt är att man har en fast ränta och vet exakt hur mycket man kommer att behöva betala. Kommer absolut att bli en trogen och återkommande kund.

Brukar låna pengar någon gång i månaden så jag vet vad som gäller. Untie lån är ett av de bästa alternativen då de inte har några extra avgifter och då man när som helst kan betala tillbaka hela lånet utan extra kostnad. Om man ska bli långlivad i lånevärlden så är det viktigt att man har koll på hur man på enklaste sätt återbetalar. Därför är det här ett av mina favoritval

Ny recension

Handlingstid
Obligatorisk Fyll i
Namn
Obligatorisk Fyll i
E-mail
Publiceras inte på hemsidan
Obligatorisk Fyll i
Ditt omdöme
Obligatorisk Fyll i
Obligatorisk Fyll i
 

Liknande långivare

Lånebelopp
50 tusentals kr
Lånperiod
360... 2400 dagar
Effektiv ränta
10,53...46,40 %
Lånebelopp
50 tusentals kr
Lånperiod
365... 2160 dagar
Effektiv ränta
9,84...29,49 %
Lånebelopp
100 tusentals kr
Lånperiod
365... 2160 dagar
Effektiv ränta
27,35...45,71 %
Lånebelopp
25 tusentals kr
Lånperiod
365... 1825 dagar
Effektiv ränta
0,00...29,04 %
Lånebelopp
600 tusentals kr
Lånperiod
365... 5475 dagar
Effektiv ränta
5,14...17,65 %