Logga in PLUSKAN

5.0
 • Ansöka om lån
 • Vänta på svaret
 • Få pengar
Lånevillkor i PLUSKAN
Lånebelopp från 5000 till 30000 kr
Effektiv ränta från 24%
Lånperiod från 356 till 1825 dagar
Ålder, åren från 20-65 år
Alternativ för ansökan Bankkonto
Alternativ för återbetalning , Bankkonto
Behandlingstid 30 min
Återbetalningstid inom två bankdagar
Öppettider Dag och natt

Innehåll

Om Pluskan lån

Nylanserade Pluskan är ett svenskt företag från Skövde som strävar efter att förenkla för sina kunder att ta lån. Deras tjänst bygger på idén om att man efter beviljat kreditutrymme själv avgör när och hur mycket man vill låna. Som en virtuell plånbok helt enkelt. Men vad är det som särskiljer dem från övriga? Låt oss ta en närmare titt på dem.

Villkor för lån

I samband med att beviljas möjligheten att ta lån så väljer man själv hur pass stort kreditutrymme man vill ha för sitt snabblån. Lägsta nivå är däremot 5 000 och högsta är 30 000. Tanken är att man ska kunna låna pengar när man behöver, vilket innebär att man inte behöver betala någon ränta på det outnyttjade beloppet.

Idén bakom Pluskan blir på så sätt en virtuell lånebaserad plånbok där man aldrig behöver betala för annat än vad man väljer att använda. På många sätt påminner tjänsten om ett kreditkort som är direktkopplat till ens bankkonto.

LånebeloppEffektiv räntaMånadsbelopp för 40 månader
5 000 SEK 26,82% 177 SEK
15 000 SEK 26,82% 531 SEK
30 000 SEK 26,72% 1062 SEK

Vem kan ta ett Pluskan lån

För att få låna från Pluskan så måste man vara folkbokförd i Sverige, ha deklarerad inkomst och vara mellan tjugo och sextiofem år gammal. Då de använder sig av Bisnode för att kontrollera huruvida man har tidigare skulder eller tillräcklig inkomst så är det även nödvändigt att man inte har anmärkningar sedan tidigare lån. Detta gör att kraven är relativt sett höga men inte nödvändigtvis mer strikta än hos övriga långivare.

Så ansöker man

Det är på det stora hela väldigt smidigt att skaffa ett lån då processen kretsar kring mobilt BankID för Pluskan logga in. För att ansöka så behöver man bara uppge några fåtal uppgifter. Därefter bearbetas ansökningen nästan direkt via mina.

 • Skriv in ditt personnummer, din adress och uppgifter om ekonomi.
 • Verifiera din identitet med BankID.
 • Invänta det automatiserade svaret.
 • Bestäm själv när du vill ha utbetalning.

Detta innebär att man kan förvänta sig att få svar i stort sett direkt. Precis som för andra långivare har BankID säkerställt att ansökningar numera går väldigt snabbt. Allt sker via Mina sidor.

Behövs ett Pluskan konto?

I samband med att man slutför sin ansökan så upprättas även ett Pluskan mina sidor. Anledningen att man behöver ett konto är att det är genom detta som man administrerar och sköter sitt låneutrymme. Där kan man själv välja hur mycket av sitt utrymme som man vill använda sig av. Därför är det ett måste att man har ett konto om man vill använda sig utav deras tjänster.

Utbetalningar

Efter att man har blivit beviljat ett Pluskan lån så kan man när som helst välja att göra en utbetalning. Pengarna hamnar alltid på ens eget bankkonto. Och överföringstiden är vanligtvis mellan en och två dagar. Ofta kan man ha pengarna på sitt konto samma dag som man begärt utbetalning. I kombination med att man själv avgör hur mycket av sitt kreditutrymme som man vill använda är detta ett smidigt sätt att alltid ha tillgång till extrapengar.

Så återbetalar man

All återbetalning sker sker månadsvis till det konto som framgår på den avi som Pluskan skickar ut. Detta gör att man alltid vet hur mycket man kommer att behöva betala tillbaka. Och vill man slippa bekymra sig kan man även välja att säkerställa så betalning sker via autogiro. I detta hänseende skiljer sig deras rutiner it från vad man kan förvänta sig av samtliga företag i branschen. Med Pluskan login kan man även se hur mycket man har återbetalat.

Vad säger användarna?

På det stora hela så motsvarar användarnas omdöme att detta är ett ovanligt smidigt företag där man har chansen att få full kontroll över hur mycket man vill låna. Många imponeras över att det i tider då de flesta företag endast betalar ut klumpbelopp finns en möjlighet till flexibelt och enkelt lånande där man själv avgör hur mycket man vill få tillgång till.

Fördelar och nackdelar

En översikt av Pluskan och dess låneerbjudanden visar att de varken är mer eller mindre förmånliga än konkurrenterna. På det stora hela motsvarar deras erbjudanden vad man numera kan förvänta sig av de flesta företag.

Fördelar:

 • Man väljer själv hur mycket av sitt låneutrymme man vill utnyttja.
 • Man betalar bara ränta på det faktiska beloppet man lånat.
 • Lättanvänt Pluskan konto.

Nackdelar:

 • Relativt sett hög ränta.
 • Gör kreditprövning via Bisnode.

Andra tjänster som erbjuds

De specialiserar på lån till privatpersoner. Därför har de inga lånetjänster utöver traditionella konsumentkrediter. Är man i behov av att låna pengar i egenskap av företagare så bör man därför ta en närmare titt på några utav de andra tillgänglig alternativen. Men för privatpersoner är de helt klart ett bra och pålitligt alternativ.

Kontaktvägar för Pluskan

Den som vill komma i kontakt med dem har att välja mellan att ringa deras vanliga kontaktnummer där de svarar på telefon alla vardagar mellan 08:00 och 17:00. De ger även tillgång till ett kontaktformulär som man kan använda. Om man är kund har man förtur om man är inloggad innan man kontaktar dem. Därför är de enklast att kontakta om man redan är kund.

Vanligt förekommande frågor

Det finns ett stort antal funderingar kring hur man använder Pluskan, och vad det är som gör den särpräglad. Därför har vi samlat några av de allra mest vanligt förekommande frågorna och funderingarna. Detta kommer antagligen att göra det enklare för dig som är intresserad av ett lån.

Är det fördelaktigt att låna från Pluskan?

Även om deras räntor är ganska höga så är deras tjänst samtidigt väldigt unik. Detta har att göra med att de har valt att erbjuda någon som enklast beskrivs som att existera i gränslandet mellan ett kreditkort och ett vanligt lån. Då man själv väljer hur mycket av det beviljade kreditutrymmet som man använder så behöver man aldrig låna mer än nödvändigt.

Behövs ett konto?

Då deras upplägg bygger på idén att man själv förfogar över låneutrymmet så måste man ha ett konto för att kunna styra över processen. Man loggar in med hjälp av mobilt BankID vilket gör att man var som helst kan logga in för att låna pengar. I kombination med snabb utbetalning är det därför en väldigt smidig tjänst.

Gör de en kreditprövning?

När man väljer att låna så genomförs först en kreditprövning via Bisnode. Därför är det inte möjligt att få ett lån beviljat om man har tidigare anmärkningar. Men då de inte använder UC är det samtidigt inte jättestrikt när det kommer till att få ett beviljat lån.

Hur kontaktar jag kundtjänsten hos Pluskan?

Man kan komma i kontakt med dem via telefon eller med hjälp av ett formulär som finns tillgängligt på deras hemsida. Som kund har man prioritet och kommer därför få svar snabbare. Därför är de definitivt enklare att komma i kontakt med om man är kund.

Hur snabbt betalar Pluskan ut pengar?

Hur snabb utbetalning man kan förvänta sig beror i stor utsträckning på vilken bank man har. Men generellt sett så kommer man ha pengarna endera inom samma dag eller inom loppet av två dagar. Vill man vara säker på att ha pengar så snabbt som möjligt bör man begära utbetalning tidigt på dagen.

Kontakter av företaget PLUSKAN
Officiell webbplats www.pluskan.se
Address Box 396 541 28 Skövde
Telefonnummer 08-145559

Omdömen om PLUSKAN 2

5,0
2 recensioner
Skriv ett omdöme

Brukar inte vanligtvis använda lån men med Pluskan mina sidor så var det helt klart enkelt. När man ansöker så väljer själv hur stort låneutrymme man vill beviljas. Sedan behöver man inte använda mer än man känner för. Det blir lite som att ha en kredit kopplad till sitt eget bankkonto. Perfekt för stunder då det krisar eller när man helt enkelt känner att man inte kan vänta.

Jag har använt ett stort antal olika tjänster och för mig så var Pluskan lån helt klart den bästa upplevelsen hitintills. Möjligheten att själv välja om jag vill låna allt eller bara ett litet belopp är väldigt skönt. Detta bör att man alltid har tillgång till extrapengar, men att jag bara behöver använde det om jag känner för det. Definitivt en trygghet mitt i shoppinghetsen.

Ny recension

Handlingstid
Obligatorisk Fyll i
Namn
Obligatorisk Fyll i
E-mail
Publiceras inte på hemsidan
Obligatorisk Fyll i
Ditt omdöme
Obligatorisk Fyll i
Obligatorisk Fyll i
 

Liknande långivare

Lånebelopp
200 tusentals kr
Lånperiod
365... 4380 dagar
Effektiv ränta
5,80...19,80 %
Lånebelopp
30 tusentals kr
Lånperiod
30... 1095 dagar
Effektiv ränta
194,93...45,71 %
Nytt företag
Lånebelopp
300 tusentals kr
Lånperiod
730... 3650 dagar
Effektiv ränta
5,75...7,27 %
Lånebelopp
30 tusentals kr
Lånperiod
30... 1800 dagar
Effektiv ränta
22,90...28,70 %
Lånebelopp
50 tusentals kr
Lånperiod
365... 1825 dagar
Effektiv ränta
28,00...46,40 %